Jak se zbavit „gagarinů“?

2.10.2016, 13:14

Jako lob by byla výstavní, její autor ji však zamýšlel trochu jinak. Z vysoké výšky padající rána, jenž se snese jen pár metrů od místa odpalu. Pokud máte v ruce dřevo, jde o podjetý drive a také velkého strašáka zkušenějších golfistů.

Na hřištích křížem krážem mu nikdo neřekne jinak než „gagarin“. Balón letí zpravidla rovně a snese se na fairway. Hráči tak nejsou vytočení hledáním míčů v nejrůznějších zákoutích, nýbrž ztrátou vzdálenosti.

Kde je problém? Horní hlava vaší hole zasáhne míček v jeho spodní třetině pod příliš strmým úhlem. To je ten důvod, proč míč vyletí vzhůru a už nemá dostatek energie, aby letěl kupředu.

Jaké jsou příčiny? Tou nejčastější je nesprávně natýčkovaný míč. Pokud je váš míček moc vysoko nad zemí, není nic snazšího než zahrát podjetý drive. Zbavit se ho je ale docela hračka. Zvládnete to po pár míčích na drivingu.

Stěžejní je najít ideální délku týčka pro svůj balón. Existuje takové pravidlo, které říká, že horní hrana driveru by měla při založení být přibližně v polovině míče. Každému však vyhovuje něco jiného.

Pokud problém nevězí v délce týčka, může jim být zhoupnutí se v kolenou. Hlava hole se dostane níž pod míč a „gagarin“ je na světě. Zde se musíte soustředit na otáčení těla a zbavit se vertikálního pohybu.

Zpět na blog
Scroll To Top