Jak si vybrat golfové boty?

17.10.2016, 18:16

Na výběru golfových bot byste si měli dát záležet. Přeci jen v nich během jedné hry nachodíte třeba 7 km. A jak si tedy vybrat ty pravé? U golfových bot je nejdůležitější, abyste se v nich cítili pohodlně. Zároveň vám musí poskytovat dostatečnou oporu.

Existují boty tradiční, atletické a bezspajkové. Tradiční golfové boty jsou vyrobeny z kůže, jsou odolné a trvanlivé, nejsou však pružné a prodyšné. Z toho důvodu dnes profesionálové využívají především atletických bot. Jsou totiž velice pružné, lehké a také pohodlné. Mohou být také vybaveny spajky.

Pohodlí při hře

V nových botách byste měli mít rozhodně dostatek místa pro pohyb prstů. Zároveň však musí být pevné a pohodlné. Neměla by vám v nich nova plavat, klidně mohou být i menší než boty klasické.

Boty do každého počasí

Golfové boty by měly být odolné proti vodě. Dobrou volbou jsou boty s Gore-Texovou membránou, která propustí pouze vzduch a žádnou vodu.

Spajk

Podobně jako fotbalové kopačky mají i golfové boty hroty připevněné k podrážce. Její funkcí je to, že se zaryjí do trávy a poskytují oporou. Nevýhodou je jejich rychlé opotřebení a zákaz nosit do vnitřních prostor. Jsou vyměnitelné, ale i tak se v nich chodí hůře než v klasických botách. Alternativou jsou bezspajkové boty, které jsou velice lehké, pohodlné a můžete v nich kamkoliv.

Zpět na blog
Scroll To Top