Jaká je rychlost golfového míčku?

2.10.2016, 13:03

Jaká je rychlost golfového míčku a kdy v historii letěl nejrychleji? A jak rychlá je vlastně hlava hole? Čtěte dál a budete chytřejší.

Rychlost letícího míče je vyšší než rychlost hole. Důvodem je to, že se balón při ráně deformuje a tak od hole jakoby odskočí. Tím dosáhne vyšší rychlosti než hlava hole, jenž se při nárazu zpomalí.

Co na to Guinnes? Oficiálně zaznamenaný, nejrychleji letící golfový míč je z roku 2013, kdy se jeho rychlost vyšplhala až na 349, 38 km/h.

Ty úplně nejdelší rány dosahují v počátku rychlosti kolem 330 a 340 km/h. Hlava hole při těchto úderech ukazuje něco mezi 220 a 230 km/h. V momentě úderu je tedy míček skoro o půlku rychlejší než hlava hole.

Jaký je průměr u profesionálů a amatérů?

Hráči na PGA dosahují v průměru rychlosti 270 km/h s průměrnou rychlostí hole 182 km/h. Rychlost u žen je 225 km/h u míče a 151 km/h u hlavy hole. Amatérští golfisté pak pálí průměrně 214 km/h. Pokud vás zajímá víc, mrkeněte sem.

Rychlost ale ještě nerozhoduje o vašem golfovém umu. Mnohdy je totiž na úkor s přesností. Dnešním trendem je tedy omezit rychlost a soustředit se na vytyčený cíl.

Zpět na blog
Scroll To Top